Läraren.se är vinnare av publishingpriset 2020!

Hej, välkommen till nya tidningen Yrkesläraren

Nu kommer nya tidningen Yrkesläraren. Det första numret har vi gjort under en tid då inget har varit sig likt i gymnasie­skolan. Från en dag till en annan blev det övergång till distansundervisning. En svår utmaning och extra krävande för lärare i ämnen med många praktiska inslag.

omslag-yrkeslararen.jpg

 

I vårt lektionstips berättar yrkesläraren Mija Jansson om hur hon filmar lektioner med hunden Fjant på en agilitybana. Samtidigt får eleverna kommentera i chatten. Vår krönikör Mattias Axelsson skriver om hur han saknar riktiga möten med eleverna nu när undervisningen har skett på distans.

Yrkesläraren är en utveckling av Tidningen Gymnasiet. En del av innehållet kommer att vara riktat till fler lärargrupper, men yrkes­lärarfrågorna får större utrymme. Så kom gärna med tips om vad du tycker att vi ska ta upp för ämnen. På vår nya webb Läraren.se hittar du artiklarna från Yrkesläraren på en egen sida.

Kort om mig. Jag har flera års erfarenhet som redaktör för Lärarförbundets tidningar. Senast på Tidningen Gymnasiet. Frågor som berör yrkeslärare tycker jag är extra spännande att bevaka. Inte minst för att de handlar om så varierande och viktiga yrkesutbildningar.

Till sist. Hoppas att du får en fin sommar efter denna speciella termin!