Sök

Vill ge igenkänning, inspiration och ökad kunskap

Hallå där, Tomas Nilsson, chefredaktör för webbtidningen Special Nest.

Chefredaktör Tomas Nilsson.

Vad är Special Nest? 

– Det är en webbtidning som berättar om det neuropsykiatriska området. Vi har två målgrupper: dels yrkesverksamma som möter personer som har exempelvis adhd och autism, dels personer som själva är diagnostiserade och deras anhöriga.

Vilka ligger bakom tidningen?

– Tidningen startades 2015 av Anna Bjurenstam, som tidigare hade startat och drivit Lunaverksamheterna i Stockholm med skolor och boende för barn- och ungdomar med funktionsnedsättningar. I dag ägs tidningen av hennes man Henrik Bjurenstam.

Vad är ert mål med sajten?

– Vårt mål är att berätta ödmjukt och nyfiket om allt från den senaste forskningen inom neuropsykiatri till olika pedagogiska arbetssätt och hjälpmedel. Vi gör även intervjuer med personer som är diagnostiserade eller anhöriga, där tanken är att skapa igenkänning, ge inspiration och bidra till ökad kunskap hos andra läsare. Vi vill också bidra till att minska fördomarna om npf.

Vilka av era publiceringar är du mest stolt över?

– Artiklarna om ”fallet Oscar”, eleven som blev fasthållen i skolan, fick stor uppmärksamhet och spreds till riksnivå. Dessa artiklar berörde viktiga frågor. Annars är det klurigt att nämna enskilda jobb, vi är främst stolta över att vi med våra texter verkar kunna bidra till att kunskapen om npf ökar i samhället.