Sök

”Jag är galet impulsiv med mina tatueringar”

I dag är det nästan ovanligt att inte vara tatuerad, säger Semira Vikström.

Debatten gick het efter att en biträdande rektor väckt frågan om skolledare borde få bära tatueringar. Semira Vikström var en av dem som hördes i debatten. Här berättar hon själv.

Läraren möter Semira Vikström – läs hela intervjun här

Om sina egna tatueringar: ”Jag gjorde min första tatuering på min 18-årsdag, den 3 juli 1991, hos den legendariska tatueraren Doc Forest i Aspudden. Den senaste, ”Violator-rosen”, gjorde jag i år. Tatueringarna är privata för mig och jag har inte gjort dem för att sticka ut, så jag rullar normalt inte upp blusärmarna – även om jag märkt att folk tycker att det är spännande. När jag började gadda mig så var det nästan bara ”skithögar”, som jag, som gjorde det. I dag är det nästan ovanligt att inte vara tatuerad. Jag är galet impulsiv när det kommer till mig själv och tatueringar, inte alls lika klok privat som i mitt jobb, så vissa tatueringar har jag fått lasra bort och tatuera över.”

Om Twitterdebatten: ”Vi rektorer och lärare pratar mycket om värdegrund och att inte fokusera på ytan när det gäller våra elever. Därför blev jag så förvirrad när jag läste reaktionerna från vanligtvis väldigt kloka personer i yrkeskåren.”

”Att diskutera tatueringar är lite som kepsdiskussionen för elever. Man fokuserar på lite fel saker. Det finns många andra sa er som vi behöver diskutera när det gäller just oss skolledare som: Vilka egenskaper krävs? Och vad ska vi göra som rektorer för att skolan ska fungera på bästa sätt?”

Läraren möter Semira Vikström – läs hela intervjun här

Läs också: 4 rektorer: Därför är vi tatuerade

Läs också: Kläder, smycken och tatueringar – vad gäller för lärare?