Sök

Hamid och Maria: För mycket Jante i lärarkåren?

Nya avsnittet av podden Hamid & Maria handlar om lärarprisgalor och huruvida lärare är ett gnälligt och missunnsamt släkte. I avsnittet tar vi även upp politiska förslag till nya ämnen i skolan. Behöver vi verkligen cykling, yoga och försvarsupplysning på schemat?

Förra året fick Maria Wiman pris som årets lärare i kategorin grundskola. Men lärargalorna har fått kritik för att de inte problematiserar de utmaningar som finns inom skolan. Det finns även de som tycker att vi lärare inte bör förhäva oss.

Men är det för mycket Jante i lärarkåren? Är vi för dåliga på att dunka varandra i ryggen och lyfta de kollegor som faktiskt utmärkt sig? Hamid Zafar berättar att han, häromåret, fick priset ”Årets svensk” och förklarar varför han helst inte vill skryta med den utmärkelsen.

Dessutom tar vi upp de politiska utspel som ibland dyker upp med förslag till nya ämnen i skolan. Vad sägs om cykling, yoga och försvarsupplysning? Schemat är ju redan ganska fullt. Behöver vi inte snarare skala av och avveckla ämnen?

LYSSNA PÅ HAMID & MARIA PÅ SPOTIFY

LYSSNA PÅ HAMID & MARIA PÅ ACAST

LYSSNA PÅ HAMID & MARIA PÅ APPLE PODCASTER