Sök

Lärarstudentpodden: Maria Wiman om första tiden som lärare

Hur hanterar man stressen? Hur framställer man sig som en pedagogisk ledare för vårdnadshavarna? Vad gör man om man inte gillar en elev? Maria Wiman och poddens programledare Emma Olsson reder ut.

I nya avsnittet delar prisbelönta högstadieläraren Maria Wiman med sig av sina bästa råd till dig som är ny i yrket.

Nyexad och nervös? Hur ska jag som ny lärare hantera stressen, ledarskapet och hur lägger jag upp mina första lektioner? Prisbelönta högstadieläraren Maria Wiman har precis släppt boken ”Första tiden som lärare” där hon beskriver det allra viktigaste för dig som är ny i yrket.

I senaste avsnittet av podden svarar Maria på inskickade frågor från lärarstudenter och avslöjar de allra mest pinsamma ögonblicken i början av sin egen lärarkarriär.

Lyssna på Lärarstudentpodden här!

Läs mer om boken här!

Jaara Åstrand: "Det räcker inte med fina ord, vi behöver riktiga regleringar"

Läraren debatt Att politikerna vill se en likvärdig skola, fler lärare och ökade resurser är bra. Men många av förslagen landar mer mätning, kontroll och uppföljning. Istället behöver vi se förslag som på riktigt minskar arbetsbelastningen och skapar bättre förutsättningar för lärarna, menar Johanna Jaara Åstrand, Lärarförbundets ordförande, som läst samtliga debattartiklar från riksdagspartiernas skolpolitiska talespersoner.