Sök

Hamid Zafar tävlar i På Spåret: ”Jag ska vinna”

Lärarens profil Hamid Zafar gör debut i SVT:s På Spåret och siktar mot toppen direkt. Foto: Läraren, SVT

När de nya deltagarna i TV-succén På Spåret avslöjades på fredagen fanns Lärarens krönikör och poddare Hamid Zafar med som ett av de nya namnen. Han tävlar tillsammans med journalisten Frida Boisen.

– Det är väldigt roligt. Otippat!

Varför är det otippat?

– Den vanliga På Spåret-deltagaren kommer från kultur- och mediasfären och jag är ju en vanlig kommunal tjänsteman. Så jag känner mig som en udda fågel i det här sammanhanget. Men ja, jag tror absolut att det är en fördel att ha lärarbakgrund.

Vad hoppas du på för frågor?

– Jag vet vad jag inte hoppas på och det är frågor om vintersport, för det kan jag ingenting om. Jag hoppas såklart att det blir frågor på platser som jag besökt så att man kan dra på tio poäng. Jag har rest runt mycket i Asien, så jag hoppas på frågor om Indien, Japan, Pakistan, Afghanistan och Oman.

”Kan inget om populärkultur”

– Dessutom kan jag ingenting om populärkultur. När jag var sommarpratare i P1 i fjol frågade mina vänner mig om jag träffade Jockiboi på presskonferensen och jag ba: Vem då? För jag visste ju inte vem han var.

Hur kommer det att gå i På Spåret i år då?

– Både jag och Frida är vinnarskallar. Vi går in i detta för att vinna! Vi ska gå långt! Jag tror att de andra deltagarna kanske kommer att underskatta oss. Vi kommer nog att överraska!

Inspelningarna av På Spåret börjar nästa vecka och programmet har premiär på SVT 27 november. Hamid Zafar och Frida Boisen tävlar i grupp 1.

PODCAST: Hamid & Maria: ”Politikernas svek bakom skolstängningar”

Lyssna på Hamids Podcast Hamid & Maria här!