Sök
Publishing-priset logga

Lena Durfors ny kanslichef på Lärarförbundet

Lärarförbundets nya kanslichef Lena Durfors drivs av en genuin tro på starka fackliga organisationer.

Lärarförbundets förbundsstyrelse har utsett Lena Durfors till ny kanslichef/1:e ombudsman från och med den 1 april. Hon efterträder Sixten Frixon som under en övergångsperiod blir kvar som senior rådgivare.

Lena Durfors har de senaste sex åren tjänstgjort som biträdande kanslichef på Lärarförbundet.

Under åren 2010-2013 medverkade hon i Lärarförbundets organisationsförändring som innebar en styrning av verksamheten med tydligare fokus på Lärarförbundets stora framtida utmaningar.

Lena Durfors kommer från en lärarfamilj, hade länge ambitionen att bli lärare, tog en fil kand i företagsekonomi innan hon inledde en facklig karriär, bland annat på SIF och SKTF (numera Vision) i olika chefspositioner.

Stor erfarenhet

– Lena Durfors har stor erfarenhet och kompetens inom ledarskap och organisationsutveckling och hög kännedom om vårt förbund. Lärarförbundet har under de senaste åren påbörjat en utvecklingsresa mot ännu större medlemsnytta, tätare medlemsdialog, nya digitala arbetssätt och ett vassare fackligt påverkansarbete. Lena är väldigt väl skickad för att lotsa förbundets kansli vidare på den resan, säger Lärarförbundets ordförande Johanna Jaara Åstrand i ett pressmeddelande.

– Det är med stor glädje jag tar mig an den här uppgiften. Jag drivs av en genuin tro på starka fackliga organisationer och ser fram emot att få fortsätta utveckla och stärka Sveriges största lärarorganisation, för att på så sätt bidra till att Sveriges lärare och skolledare ges goda förutsättningar för sitt väldigt viktiga arbete, säger Lena Durfors i pressmeddelandet.