Sök

Guldäpple till alla Sveriges lärare

Lärarpriset Guldäpplets specialpris går till alla Sveriges lärare i år

Trots pandemins prövningar klarade Sveriges lärarkår av att hantera undervisningen. För det får de Guldäpplets Särskilda Pris.

I år har Guldäpplets jury beslutat att juryns Särskilda Pris tilldelas alla Sveriges lärare ”för att de i en mycket pressad situation klarat av att möta den förändrade undervisningssituationen, med kombinationer av undervisning i klassrummet och online och med utnyttjande av digitala resurser.

– Vi vill hylla den samlade lärarkåren och utdelar därför årets Särskilda Pris till hela den lärarkår som mött utmaningarna med nya arbetssätt inklusive digitala stöd för eleverna, både i klassrum och på distans, säger Peter Becker, ordförande i Guldäpplets jury.

Långvariga insatser

Utmärkelsen delas ut på Guldäpplets dag den 26 oktober, där alla Sveriges lärare inbjuds att delta digitalt. Alla lärare är då representerade på en stor videovägg.

Guldäpplejuryns Särskilda Pris utdelas till den eller de som uträttat långvariga, betydelsefulla insatser för främjande av lärande med stöd av it och medier.

Bakom Guldäpplet står Stiftelsen Yngve Lindbergs Minne. Yngve Lindberg var i fyra decennier en av förgrundsgestalterna inom naturvetenskaplig utbildning i svensk skola.