Sök
Läraren.se är vinnare av publishingpriset 2020!

Lärare och förskollärare under lupp för coronasmitta

Lärare och förskollärare tillhör de grupper som Folkhälsomyndigheten tittar extra på när det gäller corona-smittspridning.

Lärare och förskollärare tillhör de grupper som Folkhälsomyndigheten tittar extra på när det gäller corona-smittspridning. Det berättar statsepidemiolog Anders Tegnell för Läraren.se.

Tidningen Läraren har tidigare skrivit om att 6 av 10 förskollärare är oroliga för att smittas av covid-19. Både de och lärare har svårt att uppfylla Folkhälsomyndighetens krav på att till exempel hålla avstånd.
Anders Tegnell, Folkhälsomyndigheten, bekräftar under onsdagens presskonferens att dessa yrkesgrupper nu står under myndighetens lupp, för att se om det finns fler smittade här än i befolkningen totalt.

– Vi håller på att titta på yrkesgrupper. Men man måste titta på andra faktorer också för att se om det är en överrepresentation, säger Anders Tegnell, under presskonferensen.
Lärarlegitimationen gör att det går att jämföra register, för att ta reda på hur stor andel förskollärare och lärare som är drabbade.

– Vi tittar på dem. Analysen är inte helt klar än. Men man kan inte jämföra rakt av, man måste ta med andra faktorer också, som socioekonomisk bakgrund och annan sjuklighet, så att man får en rättvis jämförelse, säger Anders Tegnell till Läraren.se.