Sök

Lista: 10 oförglömliga skolavslutningar

Skidstjärnan Charlotte Kalla och hockeystjärnan Joel Lundqvist några av kändiseliten som figurerat bland årets kreativa avslutningslösningar.

En sak coronaviruset inte rått på är skolors kreativitet vad gäller årets skolavslutningar. De digitala färdigheter som lärare skaffat sig har resulterat i ett knippe rörande och roande videoklipp som fångar skolavslutningen på ett helt nytt sätt.
Njut av kändishälsningar, kameraåkningar, koreografi och texter i följande axplock:

Kalla och Carola hyllar läraren Henriks elever

Veronica Maggio, Charlotte Kalla, Tobbe Trollkarl, Carola och många andra kändisar hälsar så gott till eleverna på Nordenbergsskolan i Olofström. Det har läraren Henrik Nilsson Tröst sett till i denna video.

Proffskoreografi på Långbrodalsskolan

Långbrodalsskolan i Älvsjö har en video vars koreografi slår det mesta. Förklaringen stavas Fredrik Benke Rydman, professionell koreograf, mest känd som en av medlemmarna i streetdansgruppen Bounce.

YBC-lärarnas starka laginsats till Dance Monkey

Njut av lärarnas hälsning till sina kära elever i denna coola video från YBC Gymnasieskola i Nacka. Ny text och stark laginsats från lärarna till tonerna av Dance Monkey.

Kändistät avslutning på Lundellska

Ett kärt avsked får eleverna av personalen på Lundellska Skolan Skrapan i Uppsala som gör studentavslutningen 2020 oförglömlig.

Gotlandsstudenters utspring blev viralt 

På Wisbygymnasiet dansade ett gäng studenter från teknikprogrammet ut på scenen, bärandes på en kista med texten "STUDENTEN 2020".
Kolla in klippet på Instagram här!

Lundalärarnas succédanser (!)

Musikläraren Maciel Numhauser på Lerbäckskolan i Lund koreograferade ihop ett dansnummer i kyrkan som minst sagt gick hem hos eleverna på sommaravslutningen 2019. I år slog Maciel till igen med en ny kreation:

...och missa inte fjolårets kyrkodans här nedan, och läs mer om historien bakom här!

...fler glada examensdagar att minnas

Får vi bjuda på ett nytt knippe skolavslutningsvideos fulla av glädje? Tillåt dig att småle en smula och inspireras av skaparkraften.

Denna musikaliska hälsning från lärarna vänder sig till alla studenter som tagit lärarexamen vid Högskolan i Väst, Trollhättan. Full med goda råd och livsvisdom!

Nog bor det en skådespelare i varje lärare på Skebo Skola, en (F-6)-skola med 30 elever utanför Norrtälje. Det framgår med önskvärd tydlighet i videon ”Jakten på de försvunna skolbarnen”, som läraren Sara Starck tipsat om.

Även elever kan. Här årskurs sex, Töreskolan i Kalix, som tar sina käpphästar och rider mot framtida äventyr på Manhemsskolan, Kalix. De bjuder samtidigt på sin egen version av John Denvers ”Take Me home, Country Roads”.

Därför firar vi skolavslutning
Hitlåten på examen – här är receptet

GUIDEN: Så fixar du en alternativ avslutning

Laleh: ”Vi vill alla göra jorden hel”