Sök

16-åring i skolattacken begärs häktad

Den 16-åring som misstänks ha utfört knivattacken på en skola i Kristianstad begärs häktad. Häktningsförhandling ska hållas klockan 13.30 på torsdagseftermiddagen.

Knivattacken skedde i måndags. En elev på skolan, född 2005, skadades svårt, och en lärare i 50-årsåldern blev lindrigt skadad.

Bara sju minuter efter larmet kunde en 16-åring gripas och han anhölls senare misstänkt för mordförsök.

Kammaråklagare Pernilla Tallinger har nu lämnat in en häktningsframställan till Kristianstads tingsrätt. Åklagaren hävdar att det finns risk för att den anhållne fortsätter sin brottsliga verksamhet och undanröjer bevis om han inte blir häktad. Enligt åklagaren är 16-åringen på sannolika skäl misstänkt för två fall av försök till mord.

En timme är avsatt till häktningsförhandlingen som ska hållas i Kristianstads tingsrätt med start klockan 13.30 på torsdagseftermiddagen.

Jaara Åstrand: "Det räcker inte med fina ord, vi behöver riktiga regleringar"

Läraren debatt Att politikerna vill se en likvärdig skola, fler lärare och ökade resurser är bra. Men många av förslagen landar mer mätning, kontroll och uppföljning. Istället behöver vi se förslag som på riktigt minskar arbetsbelastningen och skapar bättre förutsättningar för lärarna, menar Johanna Jaara Åstrand, Lärarförbundets ordförande, som läst samtliga debattartiklar från riksdagspartiernas skolpolitiska talespersoner.