Sök

Stort tack för alla briljanta UBB-bidrag

Årets vinnaren av Ulla-Britta Bruun-stipendiet är utsedd, men Kjell Häglund hade velat utse fler vinnare.

Nu är det klart! Vinnaren av Ulla-Britta Bruun-stipendiet 2020 är utsedd. Men den återkommer vi till i nästa nummer. Nu vill jag nämligen hylla alla andra, som också ansökte om att få förskole-Sveriges mest prestigefyllda pris.

Kjell Häglund, redaktionschef.

Stipendiet på upp till 30 000 kronor är ju tänkt att bidra till att en särskilt god, kreativ och produktiv verksamhetsidé  får extra skjuts ut i landet och ger många inspirerande ringar på vattnet – bland annat i form av en bok. Men i år var det så extremt svårt att välja vinnare att jag bestämt mig för att sprida även flera ”förlorares” idéer.

Som juryordförande är jag förhindrad av stiftelsens stadgar att utse fler stipendiater. Men som Förskolans redaktionschef kan jag ju göra hur många ”vinnarintervjuer” jag vill! Nivån på årets ansökningar var såg hög att jag såg vinnare i vart och vartannat bidrag.

Så under 2021 kommer ni att få bekanta er med ett flertal av dessa superkompetenta förskolor och deras briljanta idéer. Och glöm inte det viktiga datumet 1 februari – sista dagen för att söka nästa års stipendium.