Läraren.se är vinnare av publishingpriset 2020!

Gick till jobbet med covid-19 – polisanmäls

Det var i veckan som den coronasmittade medarbetaren på en förskola i Skaraborg gick till jobbet trots konstaterad infektion.

En medarbetare inom förskolan i en kommun i Skaraborg gick till jobbet trots att personen var konstaterad covid 19-smittad. Nu polisanmäls medarbetare och sparkas samtidigt med omedelbar verkan från sitt jobb.

– Vi har blivit uppmärksammade på att en medarbetare inom förskolan medvetet har gått till jobbet med en konstaterad smitta vilket är en brottslig handling, säger HR-chefen i kommunen i ett pressmeddelande.

Det var i veckan som den coronasmittade medarbetaren gick till jobbet trots konstaterad infektion. Att medvetet utsätta andra för risken att bli smittade är ett brott mot smittskyddslagen. Coronaviruset är sedan den 3 februari klassad som en allmänfarlig och samhällsfarlig sjukdom.

– Vi ser allvarligt på det här och det behöver utredas av polis. Brott mot lagen kan vi inte tolerera, säger HR-chefen.

Personal i verksamheten och vårdnadshavare till barnen har, i samråd med smittskyddet, informerats om det som hänt. Enligt smittskyddslagen ska nu en smittspårning genomföras för att minska spridningen av sjukdomen.