Perfekt för nybörjarläsare

Den här artikeln publicerades ursprungligen på forskolan.se

F-klass Vad skulle du göra om du tvingades övernatta på ett ensligt hotell? Känna spänning eller rädsla över läskiga saker som kan finnas där? Malva och Hanna är två kompisar som är med om just detta. De är  på väg hem från en skidsemester när en snöstorm gör att de behöver stanna och övernatta. Hotellet är egentligen stängt, men tanten som äger det låter dem bo där över natten. Malva tycker att det är otäckt. Hanna däremot tycker att det är spännande och hoppas att få se vampyrer.

Författaren visar olikheter, både yttre och inre. Malva är mörkhyad och har mörkt hår, Hanna är ljus och blond. De har också olika sätt att se på situationen de befinner sig i, en med förtjusning, den andra med rädsla och tillförsikt.

Boken är verkligen spännande och varje kapitel slutar med en cliffhanger. Det gör att man vill läsa hela boken på en gång.

Läsaren får på ett enkelt och pedagogiskt sätt vara med i historien och träna på att göra egna reflektioner, till exempel ställa frågor, tänka framåt och förutse vad som kommer att hända.

Vampyrspanarna är en perfekt bok för nybörjarläsare!