Sök

Bra skolor för en god framtid

Likvärdigheten i den svenska skolan visar sjunkande siffror. Vi har tittat närmare på vilka vägar som finns till förändring. Om detta och mycket annat kan du läsa i det senaste numret av Chef&ledarskap.

Rektor Helya Riazat startade tillsammans med två vänner Järvaskolan i norra Stockholm. Hon hade tröttnat på att hälften av eleverna i det socioekonomiskt utsatta området släpptes iväg utan att kvala in till gymnasiet. Det behövs bra skolor för att ge barnen en god framtid är henne enkla analys.

Håkan Söderberg, redaktionschef.

Att alla ska ha samma chans handlar om likvärdighet, ett fält där Sverige de senaste åren har sjunkande siffror. Vi har tittat närmare på vad det innebär och vilka vägar som finns till förändring. Rektorerna har en avgörande roll men backas det ansvaret upp med stöd och resurser? En rapport från Skolinspektionen visar att det är dåligt ställt med den saken.

Är två lärare bättre en en? Vi har pratat med skolledaren och författaren Lotta Elmbro som skrivit en bok om tvålärarsystem. Om detta och mycket annat kan du läsa i det senaste numret av Chef&ledarskap.

Hör gärna av dig med synpunkter, om det du gillar och om det du tycker vi kan bli bättre på.