Svenskläraren om hyllningen från Dejan Kulusevski

Högstadieläraren Malin Larsson lovordas av fotbollspelaren Dejan Kulusevski. Foto: Privat och Youtube

Svenskläraren Malin Larsson blev väldigt glatt överraskad när hon upptäckte att fotbollsproffset Dejan Kulusevski på Youtube beskrivit henne som en fantastisk lärare.
– Han hade ett väldigt djup och var en vinnarskalle redan då, berättar Malin Larsson.

För en tid sedan hyllades Malin Larsson, svensklärare på Alviksskolan i Stockholm, på Youtube av sin tidigare elev Dejan Kulusevski, fotbollsproffs i Tottenham och en av svenska landslagets bästa spelare:

”Jag tycker att hon var den bästa läraren som jag har haft. Hon fick igång alla och man var väldigt glad när man gick in i hennes klassrum. Man kom ut med en helt annan energi så hon var en fantastisk lärare.”

"Dejan, mitt hjärta"

Malin Larsson berättar att den kommentaren betyder mycket för henne

– Dejan, mitt hjärta… Det är jättefint att få höra att man på något sätt har stöttat en person och fått honom eller henne att lyckas i livet. Men grejen är att jag blir exakt lika glad varje gång elever hör av sig och tackar mig, eller berättar att det går bra i skolan eller livet.

Det är ju därför jag är i skolan och undervisar, inte bara för att jag tycker om mitt ämne. Jag brinner lika mycket för alla elever och vill att de ska lyckas i livet. Allra bäst blir det när de ser mitt ämne som ett ämne där de inte bara lär sig läsa och skriva. Jag vill bidra till att de utvecklas som människor och känner att de får ”life skills”. Kanske finns det till och med de som går från att vara rädda för att höras till att våga skrika ut allt det de tror på, säger Malin Larsson som arbetar på högstadiet.

Kan du beskriva Dejan Kulusevski som elev?

– Jag kan beskriva alla mina elever till 100 procent. Jag minns var han satt i klassrummet, att han alltid hade sin röda keps på sig och hade bollen vid fötterna när han skrev. Han var en riktig vinnarskalle, lite så där: ”Vänta du Malin, så ska du få se!” Dejan var extremt driven redan då och när han skrev så kom det från hjärtat. Hans texter brann och han hade ett väldigt djup och citerade ofta Tupacs texter.

Varför tror du att Dejan Kulusevski uppskattar dig så mycket?

– Det borde Dejan svara på, men jag tror att han känner så för att jag såg honom, trodde på honom och för att jag även utmanade honom. För jag gjorde det inte lätt för honom, det gör jag inte för några elever. Men jag backar alltid upp dem till 100 procent. Jag sviker dem inte och lämnar dem inte ensamma med deras texter, tankar, känslor och lärande. Samtidigt försöker jag utmana dem och pusha dem utanför deras comfort zone.

LÄS ÄVEN

Spanskläraren om fina samtalet från Alexander Isak

Lön för ämneslärare: Så mycket tjänar ämneslärare där du bor

Massiv kritik mot nationella provet i svenska

Forskaren om elevernas hemliga liv – på engelska