Sök
Läraren.se är vinnare av publishingpriset 2020!

Det här är början på något nytt

Hampus Jarnlo, redaktionschef Ämnesläraren

Efter åtta år på samma arbetsplats sa jag i januari upp mig och började genast längta efter min avskedsfest i mars. Sen svepte coronaviruset in över Sverige, jag däckades av gud vet vad och när jag var på fötter igen hade alla utom tre kollegor flyttat sitt kontor till hemmets borg.

Men det är inte synd om mig. Däremot tycker jag faktiskt synd om alla sistaårselever som laddat för den här terminen i flera år. Nu blir de bestulna på mycket av den glädje och fest som skulle bli klimax på år av hårt arbete. Istället skjuts många examensfiranden upp till efter sommaren, men frågan är hur mycket pepp som finns kvar då?

För min del blev det en kanelbulle och maskinkaffe på stående fot med de kollegor som bitit sig kvar på redaktionen. Vaga löften om ett nytt festförsök i augusti. Tack och hej – utan kramar givetvis.

Men redan nu känns mitt snöpliga avslut avlägset när jag äntligen är på plats här på nya Ämnesläraren. Nytt namn och en helt ny sajt där du med ett enkelt val kan få just de nyheter, reportage, poddar och granskningar som intresserar dig.

Ett icke-avslut är också ett avslut och början på något nytt och förhoppningsvis bättre. Men då är vi också beroende av din hjälp. Så hör av dig med ris, ros och tips så lovar jag att vi ska fortsätta försöka ge dig Sveriges bästa medlemsjournalistik.